"Wie mij lief heeft, heeft ook het leven lief. Heb verdriet, maar vind het plezier weer terug, alleen om mij een plezier te doen."
Wie zijn wij titel

Wij zijn een vriendenclub die samen al jaren lief en leed deelt. Hoewel we deze vriendschap nooit als vanzelfsprekend hebben beschouwd, besef je vaak pas echt hoe waardevol iets is, als er iets schokkends gebeurd. En dat gebeurde. In 2007 werd een van onze vrienden Leo, ernstig ziek; kanker. Hij is de ongelijke strijd met deze ziekte aangegaan en heeft de strijd in lichamelijke zin uiteindelijk op 5 mei 2008 verloren.

We waren Leo kwijt, maar wij bleven achter met grote bewondering voor zijn levenshouding en zijn levenswijsheid die hij ons tijdens de tijd die hij ziek was heeft laten zien. Toen de laatste weken van zijn leven waren aangebroken, heeft hij ons gevraagd ook het laatste eind van zijn leven met hem mee te lopen. Vereerd hebben wij tot het laatst van zijn gezelschap mogen genieten.

Op de kaart die wij na het overlijden van Leo ontvingen, liet Leo ons met een duidelijke boodschap achter:

Wie mij lief heeft, heeft ook het leven lief
Heb verdriet, maar vind het plezier weer terug
Alleen om mij dat plezier te doen


Het verdriet hebben was niet zo moeilijk, dat ging (en gaat) de hele vriendenclub met gemak af. Het plezier terug vinden na zo’n groot verlies is moeilijker. Maar geïnspireerd door Leo zijn levensvisie en de duidelijke boodschap die hij ons heeft nagelaten, pakten we de draad zo goed mogelijk op.

Wat gaan we doen met onze avond voor het goede doel vroegen we ons af?
Het eerste idee was in ieder geval een nog grotere opbrengst realiseren voor de KWF Kankerbestrijding dan in vorige jaren bij de dobbelavond en de veiling. Maar hoe? Leo hield van een goed feest en dan vooral van een feest in goed gezelschap, lekkere muziek en een biertje drinken met zijn maten. Je zag hem dan genieten.
De link was snel gelegd: het moet een vet feest worden, zo’n feest waar Leo enorm van zou genieten en dan met een goede opbrengst voor de KWF Kankerbestrijding. Er is namelijk nooit genoeg geld voor voorlichting en onderzoek van deze ziekte, zolang er nog mensen in de bloei van hun leven door deze ziekte worden weggenomen.

Het idee was er, de naam volgde al snel: ‘Celebrate for Life’. Vier het leven, feest mee voor het goede doel.

Lets’s Celebrate for Life !
Karin, A3, Monique, Ron, Yvonne, Cees, Annette, Ron, Angela, Bertus, Mirjam, Frank en Karin